TINGGALKAN TAPAK BLOG ANDA DI SINI

Monday, October 3, 2011

10 JENIS MAKANAN PALING JIJIK DI DUNIA


Asslamualaikum dan Salam Satu Blogger ~

Pada post kali ini, aku ingin kongsikan kepada korang semua beberapa jenis makanan jijik yang terdapat di dunia ini. PALING JIJIK DI DUNIA ??? Ohmegiee..aku nak muntah dulu jap.. uweekk >_<
Aku sendiri yang baca pun rasa loya nak mampuss + geli geleman. ~
Apa lagi ?? Jom kita terjah !!! ~

Burgur anak tikus di China
Di China, anak tikus yang baru lahir dipercayai boleh menambah stamina yang tinggi dan membutkan tubuh lebih 'fit'. anak tikus juga mempunyai nilai protein yg tinggi. anak tikus juga boleh mengubati berbagai jenis penyakit dan salah 1 nya adalah asma. Di negara China, sajian anak tikus dengan beraneka jenis adalah perkara biasa.


Otak monyet hidup di China
Otak monyet yang masih hidup(otaknya yang masih berdenyut) kononnya boleh mengubati masalah vitality pada lelaki. Ianya juga boleh menambah stamina. Monyet yang masih hidup dimasukkan ke dalam karung. kemuadian,kepalanya dipukul sampai pengsan (supaya monyet tersebut masih hidup),, then, kepala bahagian atas dikupas dan tengkoraknya  untuk mmengambil otaknya mentah2 dan dimakan dengan menggunakan straw. 


Daging Tikus goreng di China
Tikus2 yang selalu berkeliaran di sawah padi para petani ini yang biasanya menjadi lauk oleh kebanyakan orang2 di China. khasiat tikus goreng ini sama seperti burger anak tikus tadi,,,


Ulat Rebus Di Botswana
suku kaum yg terdapat di Botswana menjadikan ulat mapone sbgai menu makan harian..
Ulat2 yg telah dikumpulkan akan dimasak menggunakan periuk dan dimakan bersama2!


Soya Busuk di China
Soya yang telah berkulat atau bercendawan diolah untuk menjadikan makanan, dan hanya terdapat di China.


Janin Telur Itik di Filipina
Di Filipina,,, telur itik yang berusia 2 minggu atau yang telah bertukar menjadi janin di masak atau direbus lalu di makan dengan menggunakan sos atau kicap masin,.. telur spt ini dipercayai mempunyai kandungan protein yang tinggi,,

Steak Daging Buaya di Singapore
Di Singapura,,, Daging buaya (kebanyakannya anak buaya) dijadikan steak buaya. daging2 buaya (terutamanya di bahagian kaki dan paha) disajikan bersama kentang goreng.. hanya restoren2 yang tertentu sahja yang menjual steak daging beliau spt Cantonese Dining Restaurant Summer Palace kat Regent Singapore.

Bebola mata Ikan tuna di Jepun
Di jepun,, bola mata ikan tuna yang mentah dan masih kemerah-merahan dimakan bergitu sahaja. bola mata ikan tuna dipercayai boleh menambah stamina ketika sedang beraktiviti..
Sperma Ikan Cod di Negara Asia Timur
Di wilayah asia timur, gumpalan sperma ikan cod dapat dijadikan santapan di hotel2 mewah dan dijual dengan harga yang sangat mahal!

Sos Dari Sperma Ikan Mas Di Hungaria
Di Hungaria, sperma ikan mas dicampur dengan susu untuk dijadikan sos dan disajikan dengan sup ayam..


Haa..amacam ?? Teringin  nak rasa ke ? ~


P/S : (  Tuan punya badan yang buat cerita ni post sambil tutup mata tau.. :D )


KALAU SUKA ENTRY NI BOLEHLAH TEKAN BUTTON LIKE DIBAWAH ^_^


CREDIT TO ; ALONG HIDAYAH :)



♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

4 comments:

  1. Nak termuntah tngok especially ulat rebus...

    ReplyDelete
  2. bagi rumah sebijik kalau boleh makan semua bende ni pon aku tak sanggop

    ReplyDelete
  3. ermmm..muntah kjap..aduii..tergamak manusia makan benda2 camgini.huhu

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

❤ Assalamualaikum.
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya Kali Ini.
❤ Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
❤ SATU Pun Jadilah. ! ^_^

GUABLOG.COM ♥ OHBELOG.COM