TINGGALKAN TAPAK BLOG ANDA DI SINI

Saturday, December 29, 2012

MISTERI MANUSIA BERWAJAH HAIWAN. SUBHANALLAH..

Assalamualaikum . 
Peaceee ! ^_~v

Pelik tetapi itulah realiti mereka ini mempunyai kelebihan di sebalik kekurangan yang ada pada mereka..Walaupun fizikal ia nampak aneh tetapi mereka ini tetap tabah untuk terus hidup..

Pelik tetapi menarik ini gambar vintaj mendedahkan perbuatan penghiburan sarkas dalam semua kemuliaan mereka. Jurugambar Charles Eisenmann diikuti penghibur dalam pertengahan tahun 1800 di New York City dan ditawarkan untuk menembak potret mereka supaya mereka boleh tout untuk perniagaan.

Persembahan aneh adalah popular dengan kelas yang lebih rendah, menyebabkan ‘muzium sepicis’ untuk muncul di beberapa kawasan kejiranan yang paling miskin di bandar ini.

Akta termasuk Putera luar biasa Randian – lahir tanpa tangan atau kaki tetapi sangat sendiri yang mencukupi dan mampu untuk mencukur, melukis, menulis dan juga menggulung rokok. Beliau yang diketengahkan di dalam 1932 Freaks filem Tod pemerangan yang bertujuan untuk membawa kebudayaan dan menunjukkan keindahan orang yang banyak dianggap sebagai raksasa.

Lain ialah ‘mengangkat tema’ kerana keadaan perubatan. Jojo, budak bermuka anjing muncul untuk mengalami hypertrichosis, keadaan genetik yang menyebabkan pertumbuhan rambut yang berlebihan manakala ‘berkaki besar’ Fanny Mills difikirkan mempunyai penyakit Milroy yang menyebabkan kaki untuk membengkak.

Persembahan sampingan tidak selalu tentang manusia – beberapa mempamerkan cacat haiwan (seperti dua kepala lembu dan babi yang bermata satu), tipu helah yang terkenal, atau mengerikan pameran ‘sains-pergi-orang yang zalim seperti bayi cacat.

Sebagai sains yang bertambah baik dan membawa banyak perbezaan fizikal ‘mengangkat tema’ yang dijelaskan sebagai mutasi genetik atau penyakit, penghiburan jatuh ke dalam penurunan sebagai individu yang telah dirawat dengan belas kasihan dan simpati dan bukannya takut dan jijik.


article 2165807 13D2C03D000005DC 309 470x7611 (Gambar) Misteri Manusia Berwajah Haiwan..SubahanAllah..

‘Berkaki besar’ Fanny Mills yang mungkin mempunyai Penyakit Milroy yang menyebabkan kakinya bengkak.

article 2165807 13D2C071000005DC 331 470x761 (Gambar) Misteri Manusia Berwajah Haiwan..SubahanAllah..

Leek Anne, wanita armless, menyertai pertunjukan aneh untuk menyara hidup.

ll (Gambar) Misteri Manusia Berwajah Haiwan..SubahanAllah..

Randuk bintang: Lionel, budak berwajah singa dan Jo-Jo, berwajah anjing. Kedua-duanya mengalami keadaan yang dipanggil hypertrichosis tetapi menggunakan penderitaan genetik mereka untuk menjadi penghibur sarkas.

ll1 (Gambar) Misteri Manusia Berwajah Haiwan..SubahanAllah..

Menawan: Seorang bayi berusia 26 bulan berbulu merupakan salah satu tarikan pada persembahan di pertunjukan sarkas aneh sekitar pertengahan tahun 1800 di New York bersama-sama dengan berkaki empat, Myrtle Corbin, yang mempunyai dua set kemaluan wanita

hh (Gambar) Misteri Manusia Berwajah Haiwan..SubahanAllah..

Keajaiban: Eddie alat untuk menumbuk dikenali sebagai rangka dude untuk hadir dan Putera Randian (kanan) yang dilahirkan tanpa tangan atau kaki tetapi adalah sangat cukup dan mampu untuk mencukur, melukis, menulis dan juga menggulung rokok.

fff (Gambar) Misteri Manusia Berwajah Haiwan..SubahanAllah..

Imaginasi yang luas: Felix Wehrle, Man Kenyal, boleh meregangkan kulit beliau kerana beliau mempunyai Sindrom Ehlers-Danlos manakala Frank Lentini yang dilahirkan dengan tiga kaki di Sicily berpindah Amerika Syarikat dan menjadi terkenal sebelum berkahwin dan mempunyai empat orang anak.

Kesian kan ? Tapi diorang guna kekurangan diorang tu sebagai kelebihan diorang untuk menyara hidup. Hebat kann ?


SUMBER : OHDUNIAKU.COM

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Sunday, December 23, 2012

GANGNAM STYLE CECAH 1 BILLION TONTONAN DI YOUTUBE !

Assalamualaikum .
Peaceee ! ^_~v

Gangnam Style Cecah 1 Billion Tontonan Di Youtube

Video Oppa Gangnam Style nyanyian Psy hari ini mencatat sejarah apabila menjadi video paling banyak ditonton di laman Youtube dengan lebih 1 billion tontonan.

Single nyanyian Psy atau nama sebenarnya, Park Jae-Sang, 35, ini secara konsisten mencatat pertambahan tontonan dari hari ke hari sejak mula diterbitkan pada 15 Julai yang lalu.

Pada September lepas, ianya mencecah 100 juta tontonan dan beberapa hari kemudian, ianya telah diiktiraf oleh Guiness World Record sebagai video paling disukai (Most Liked Video). Penghujung September, Gangnam Style mencatat tontonan sebanyak 200 juta diikuti 500 juta tontonan pada Oktober.

November 2012, Psy berjaya menewaskan lagu Justin Bieber, Baby sebagai video paling banyak ditonton di Youtube. Untuk meraikan kejayaan Psy, Youtube telah menjadikan penyanyi tersebut sebagai komponen utama dalam video reviu tahunan organisasi itu yang bertajuk 'Rewind YouTube Style'.

Dan hari ini, Gangnam style telah mencecah 1,000,000,000 tontonan. Jumlah yang tidak dipernah dicapai sebelum ini dan mustahil untuk digugat dalam masa terdekat. Kejayaan Psy ini telah dijadikan jenaka online yang berkaitan ramalan hari kiamat oleh puak Mayan sebelum ini.

Majoriti pembaca Murai mungkin telah menonton video ini, namun tidak salah jika kita menontonnya sekali lagi untuk melihat sendiri video yang telah mencatat sejarah ini.




Hebattt kau Psy . Muzik video yang pada mulanya nampak biasa je boleh jadi fenomena seluruh dunia tau . Tengoklah , dah cecah 1 BILLION weyhh ! Kalah Justin Bibir korang tu ! :P

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Saturday, December 22, 2012

KOLAM BUATAN SENDIRI YANG SANGAT KREATIF DAN CANTIK

Asalamualaikum. 
Peaceee ! ^_~v



Jika korang ada rumah sendiri dan suka menghias landskap rumah , ini adalah masa terbaik untuk anda buat kolam sendiri di rumah . Sambil-sambil lepak tu , boleh tenangkan fikiran kan ? Nak tahu macam mana ,  jom ikut cara-cara di bawah ni , selamat mencuba ! \(^0^)/



























Amacamm , nampak macam senang je kan nak buat . Yang suka menghias halaman rumah or landskap tu , mesti taraa hal punya nak design kan ? Kalau halaman rumah luas , bolehlah nak buat kan ? Cantik . Kalau duduk kat kolam tu ,  boleh tenangkan fikiran . Hohoh ! \(^0^)/


SUMBER : HERE 

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Friday, December 21, 2012

BENARKAH KIAMAT 21 DISEMBER 2012 ? TERSERLAH KEBODOHAN ANDA KALAU ANDA PERCAYA !

Assalamualaikum . 
Peaceee ! ^_~v


Kumpulan-kumpulan terus hidup (survival groups) seluruh dunia bersiap sedia dan mengira ketibaannya satu tarikh yang misteri yang telah selama beribu ribu tahun menjangkakan sesuatu akan berlaku pada : Dec. 21, 2012.


Mereka yang mendakwa wahyu akan berlaku pada Dec. 21, 2012, berdasarkan kepercayaan mereka pada sekeping kalendar yang direka oleh kaum Mayans di Mexico yang kehancurannya (gambar). Tamadun purba yang terkenal dalam kehebatan matematik dan astronomi yang maju.

DiSeluruh Amerika Syarikat, Kanada dan seluruh Eropah, mazhab-mazhab dan individu-individu yang mempercayai ramalan tersebut berkata bahawa itulah harinya dunia yang kita tahu akan berakhir, laporan-laporan ABCnews.com.

Mayan yang purba, dikenali sebagai ahli matematik dan astronomi yang sangat maju, mengikuti satu "kiraan panjang" kalendar yang berakhir dalam 5,126 tahun. Apabila carta-carta mereka diterjemahkan pada kalendar Gregory yang bertaraf antarabangsa yang digunakan hari ini, tarikh terakhirnya ialah pada Dec. 21, 2012.

Ahli-ahli saintis telah cuba untuk menghapuskan senario hari kiamat ini sebagai telekan yang tak berasas, tetapi ianya jelas dengan adanya beribu-ribu orang yang menganggap kemungkinan suatu bencana akan berlaku diseluruh dunia pada tarikh itu amatlah benar.

"Anda perlu faham, tiada apa-apa yang akan tinggal," Patrick Geryl memberitahu ABC News. "Kita terpaksa mulakan seluruh peradaban baru daripada akar semula." Geryl, seorang bekas pekerja makmal yang berumur 53 tahun dan tinggal di Belgium, dia telah berhenti kerja sejak dua tahun yang lepas setelah dapat menabung wang yang cukup untuk bertahan sehingga Disember 2012. Dia sekarang terus hidup dengan menyimpan bekalan yang dicatatkan dalam senarainya yang setebal 11 mukasurat.

Ianya bukan Geryl seorang sahaja yang mencari jawapannya. Yang mencari "2012 the end of the world" pada Google meningkat sehingga hampir 700,000 orang dalam carian kegemaran ramai. Lebih daripada 6,500 video mengenai tarikh tersebut telah diposkan di YouTube. Terdapat juga buku-buku yang tak terkira bilangannya mengenai topik tersebut, banyak yang diterbitkan dalam mengikuti kejayaan buku Daniel Pinchbeck "2012: The Return of Quetzalcoatl," yang telah menjual beribu-ribu naskah setiap bulan sejak ianya dikeluarkan pada akhir Mei.

2008: Berdozen ahli-ahli kultus hari kiamat Rusia (gambar) meninggalkan lobang sulit korekan bawah tanah dekat kampung Nikolskoe, Rusia, pada Mac, setelah bersembunyi didalam lobang tersebut selama kira-kira enam bulan. Yang lain-lain masih tidak balik, masih menunggu hari untuk dunia berakhir pada bulan Mei.

Tapi apakah yang difikirkan oleh penganut-penganut kepercayaan ini akan berlaku pada Dec. 21, 2012? Ada sesetengah orang berkata satu pembalikan kutub akan berlaku, di mana kutub utara menjadi selatan, di mana matahari akan timbul di barat, mencetuskan bencana pada alam sekitar diseluruh dunia. Ada sumber-sumber lain yang berkata, ianya tanda tarikh satu pembangkitan rohaniah akan berlaku seluruh dunia.

Pakar ketawakan kepercayaan ini. "Ramalan-ramalan takdir ini betul-betul tidak mempunyai sebarang asas dalam apa yang kita tahu mengenai Maya," kata Stephen Houston, seorang profesor antropologi di Brown University dan seorang pakar dalam tulisan hieroglif Maya. "Catatan-catatan Maya hampir tidak menceritakan tentang acara ini." Katanya Mayans melihat kalendar mereka berakhir pada tarikh tersebut, tetapi akan bermula semula tanpa ada apa-apa malapetaka.

"Betul-betul, ianya adalah satu penukaran kebimbangan orang-orang zaman ini, dan yang sesetengah mencari mitos lama untuk panduan atau ramalannya," katanya. "People like to believe that ancient wisdom is somehow predicting this time of upheaval."

Tidak akan berlaku kiamat kecuali hari Jumaat . Dan kalau tengok kalendar 21.12.2012 memang hari Jumaat . Namun , kita janganlah terlalu percaya benda-benda mengarut macam  ni . Kiamat hanya DIA yang tahu bila . 

Forget about the damn "Mayan".. When Allah says "Kun Fayakun" and the world was complete under his POWER.Only Allah knows about The Qiyamat . ^_~

SUMER : ENCIK GOOGLE . 

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Thursday, December 20, 2012

20 Bintang K-Pop Bakal Berkampung Di KL Januari 2013 !

Assalamulaikum. 
Peaceee ! ^_~v

20 Bintang K-Pop Bakal Berkampung Di KL Januari 2013

Buat julung kalinya, sebanyak 20 bintang K-Pop terkenal dari Korea Selatan bakal berkampung di Kuala Lumpur untuk menjayakan anugerah yang diberi nama Anugerah Samsung Galaxy The 27th Golden Disk Award (GDA) yang diadakan pada 15 hingga 16 Januari 2013 bertempat di Litar Antarbangsa, Sepang.

Penganjuran Anugerah Samsung Galaxy The 27th Golden Disk Award (GDA) yang mana ianya diuruskan Mediartncomm Co., Ltd dengan kerjasama Malaysia Convention and Exhibition Bureau (MyCEB) dengan penajaan dari Samsung Malaysia Electronics ini pastinya merupakan detik yang bakal menggembiarakan buat peminat bintang K-Pop di Malaysia kerana difahamkan lebih 20 bintang ternama dari Korea Selatan akan berkampung di sini selama dua hari berturut-turut !.

"Pemilihan Kuala Lumpur sebagai tuan rumah adalah kerana sambutan muzik K-Pop yang dilihat amat menakjubkan di sini. Malah, pihak penganjur amat berbesar hati melaksanakannya kerana menyedari hakikat muzik K-Pop yang semakin mendapat perhatian bukan saja di Asia tetapi di seluruh dunia," kata Pengarah Editorial Hiburan, Ilgan Sport, Kim Sora.

Antara bintang K-Pop yang dijangka hadir dan tercalon dalam anugerah yang dipertandingkan ialah PSY, BigBang, Super Junior, KARA, T-ara, CNBlue, FT Island, Infinite, B.A.P, EXO, Beast, 4 Minute, SISTAR, Secret, B1A4, Epik High, 2NE1, BUSKER BUSKER, Miss.A, Shinee, K-will, Ailee, MBlaq dan Girl's Generation.

Anugerah yang dipertandingkan dibahagikan kepada kategori Album dan lagu termasuklah Album Terbaik, Album Sepanjang Tahun, Lagu Terbaik, Lagu Terbaik Sepanjang Tahun, Artis K-Pop Paling Popular, Bintang Baru Paling Menyerlah, Anugerah Hip Hop Terbaik dan Album Single Sepanjang Tahun.

Anugerah popular turut diwujudkan yang mana peminat boleh mengundi secara online di laman MSN Popular mulai 17 Disember 2012 lalu sehingga 7 Januari 2013.

OMG ! See ? Berkampung kat KL selama dua hari berturut-turut uollss.. Aku kena pergilah macam nie. Bukan selalu dia buat kan ? Ramai pulak tu artis K-Pop yang datang. Aku tak adalah taksub sangat dengan K-Pop sampai tak mengaku aku Rakyat Malaysia macam si Ayuni tu. Nampaknya Sam Bunkface tak puas hatilah lepas ni. Sorilah Bro. Tak payahlah sangat nak suruh pihak bertanggungjawab limitkan muzik K-Pop kat Malaysia. Muzik K-Pop sangat hangat di Malaysia. Takut band tak laku ke ? Opss.. Sorii.. Hahaha.. :D


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

PMR 2012: 30,474 Pelajar Dapat Gred A Dalam Semua Mata Pelajaran

Assalamualaikum. 
Peaceee ! ^_~v


Seramai 30,474 atau 6.92 peratus daripada 481,424 calon yang menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012, mendapat gred A dalam semua mata pelajaran. 
Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran, Sektor Dasar dan Pembangunan Pendidikan Datuk Dr Amin Senin berkata ini menunjukkan penurunan 0.85 peratus berbanding pencapaian tahun lepas yang merekodkan seramai 34,271 calon mendapat gred A dalam semua mata pelajaran.
Bagaimanapun jumlah calon yang mendapat gred E dalam semua mata pelajaran menurun daripada 346 orang (0.08 peratus) pada tahun lepas kepada 241 orang (0.05 peratus) tahun ini," katanya pada sidang media mengumumkan keputusan PMR 2012, di Putrajaya hari ini. 
Amin berkata berdasarkan Gred Purata Mata Pelajaran (GPMP), tujuh mata pelajaran iaitu Bahasa Melayu, Sejarah, Geografi, Kemahiran Hidup Bersepadu, Pendidikan Kesenian, Bahasa Tamil dan Bahasa Punjabi menunjukkan peningkatan prestasi, manakala sepuluh yang lain menunjukkan penurunan prestasi. 
"Bahasa Melayu menunjukkan peningkatan prestasi sebanyak 0.04 mata, namun prestasi Bahasa Inggeris, Sains dan Matematik menunjukkan penurunan masing-masing 0.12 mata, 0.02 mata dan 0.01 mata," katanya.
Beliau berkata pencapaian secara keseluruhannya dalam 17 mata pelajaran stabil dengan indeks Gred Putara Nasional (GPN) kekal pada 2.1 mata seperti 2011. 
Begitu juga meskipun pencapaian calon bandar lebih baik daripada calon di luar bandar, namun jurang pencapaiannya berjaya dirapatkan sebanyak 0.03 mata GPN iaitu daripada 0.29 mata pada 2011 kepada 0.26 mata pada 2012. 
"Pada tahun ini pencapaian calon di bandar kekal pada indeks GPN 2.61 mata seperti tahun lepas, manakala pencapaian calon di luar bandar menunjukkan peningkatan sebanyak 0.03 mata GPN, iaitu daripada GPN 2.90 mata pada 2011 kepada 2.87 mata pada tahun ini," katanya. 
Menurutnya pencapaian calon berkeperluan khas juga meningkat dengan 14 calon mendapat gred A dalam semua mata pelajaran daripada 1,736 pelajar yang menduduki peperiksaan, berbanding 12 calon daripada 1,370 calon tahun lepas. 

Tahniah aku ucapkan kepada yang berjaya. Yang kurang berjaya, jangan kecewa. Usaha lagi. SPM lagi dua tahun. So, buat yang terbaik sebab SPMlah hala tuju kita nanti. Aku bersyukur dengan keputusan yang aku dapat. Walaupun tak straight A's, ia mampu membuat kedua ibu bapa aku tersenyum. Terima kasi Ya Allah. :)

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Wednesday, December 19, 2012

CINTA DAN COUPLE OLEH UAI

Assalamualaikum. 
Peaceee ! ^_~v

















Suka baca koleksi kata-kata UAI. Boleh pergi fanpage UAI DI SINI yea. Buat renungan bersama. :)

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

GUABLOG.COM ♥ OHBELOG.COM