TINGGALKAN TAPAK BLOG ANDA DI SINI

Wednesday, January 2, 2013

10 PERKARA APABILA LELAKI CAKAP JUJUR




1.Kalau lelaki kata: oklah awak, kita sembang lain kali yek.
   Maknanya: Memang kami busy pun. takde nak kias apa-apa.

2.Kalau lelaki kata: tak pe, saya tak kisah.
   Maknanya: Memang kami tak kesah pun sebenarnya. takde nak perli or sinis-sinis.

3.Kalau lelaki kata:  kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je.
   Maknanya: Sebab lama sangat berkawan. Dah terbiasa. So, tak boleh nak develope feeling more than a friend. Takda sebab lain. mMse nak dulu, korang yang jual mahal sapa suruh kan. Sorry to saylah ey.

4.Kalau lelaki kata: eh....u call ekk? Sori. Tertido tadi.
   Maknanya: Yea, memang kami tido pun.

5.Kalau lelaki kata: Lain kali je la kita keluar, I busylah sekarang ni... Nanti I free I call u, okay? 
   Maknanya: kami ada banyak kerja yang tertangguh. Tolonglah paham. Janganlah fikir yang bukan-bukan sangat. Apa apa pun, yang kami buat untuk future.

6.Kalau lelaki kata: I sebenarnya taklah memilih sangat.
   Maknanya: Memang kami tak memilih pun. Kami pilih perempuan yang sedap mata kami memandang je. Tak semestinya kena lawa.

7.Kalau lelaki kata: I tak kisah penampilan you macam mana pun.
   Maknanya: Janganlah mekap tebal sangat doe ! . Penat nak tunggu.

8.Kalau lelaki kata: lLain kali kita keluar lagi ekk ? I kena balik cepatlah... Ada hal..
   Maknanya: Memang lepas ni aku nak lagi keluar dengan kau.

9.Kalau lelaki kata: Saya suka perempuan yang macam ni... Macam tu.. bla... bla. ..bla..
   Maknanya: Saya tipu je. Saya tak kesah punn. Lelaki tak detail nak pilih apa-apa pun. Saja nak bagi awak merajuk sebab awak comel sangat bila merajuk. kihkihkih

10.Kalau lelaki kata: You kerja kat mana ? as what ?
    Maknanya: Mintak-mintaklah kerja biasa-biasa je. Kalau kerja besar, taste pun besar jugak. Hantaran besar. Demand messti tiggi punya. Nak jaga standardlah katakan.


Punyalah senang nak paham ayat lelaki nie. Direct je kan. Betul takk kaum Adam? So, jangan pikir bukan-bukan ea kaum Hawa. Entri nie sesuai untuk the girls yang bercinta kat luar sana tu.. 


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

3 comments:

  1. yup2 setuju..lelaki ni mmg direct to the point je

    ReplyDelete
  2. Salam dear,mjenguk ke sini..yg lain tu akak x sure tpi yg no.10 tu betul sgt..hehe..

    ReplyDelete
  3. hihi..suka entry ni..mmg betol pun,lelaki ni direk je cakap......sy dh follow ur blog..kindly follow me back dear :)

    ReplyDelete

❤ Assalamualaikum.
❤ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entri Saya Kali Ini.
❤ Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
❤ SATU Pun Jadilah. ! ^_^

GUABLOG.COM ♥ OHBELOG.COM