TINGGALKAN TAPAK BLOG ANDA DI SINI

Tuesday, February 26, 2013

(Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata…Mari Kita Cuba.. :D

Assalamualaikum . ♥
Peaceee ! ^_~v


tipuan mata 15 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..
Ilusi mata adakah mata kita yang salah atau pun gambar yang tertera itu salah ? Ilusi mata atau ilusi optis adalah ilusi yang terjadi kerana kesalahan penangkapan mata manusia. Ilusi ini dalam keilmuan terbahagi lagi menjadi ilusi fisiologi dan ilusi kognitif.
Ilusi fisiologi adalah kesan gambar yang terjadi setelah melihat cahaya yang sangat terang atau melihat pola gambar tertentu dalam masa yang lama. Ini diduga merupakan kesan yang terjadi pada mata atau otak setelah mendapat rangsangan tertentu secara berlebihan.
Sementara ilusi kognitif terjadi terjadi kerana anggapan fikiran terhadap sesuatu di luar gambar itu sendiri.

Gambar tiang atau barisan kapal laut ?

refleksi mata 1 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Gambar penonton atau kumpulan rumah ?

refleksi mata 2 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Berapa banyak kuda yang kamu dapati ? Jika mata kamu cukup tajam, seharusnya ada 7 ekor kuda.

refleksi mata 3 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Berapa banyak orang dalam gambar ini ?

refleksi mata 4 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Air terjun atau manusia terjun?

refleksi mata 7 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Ada lima ekor rusa yang bersembunyi di hutan … Boleh anda jumpa ?

refleksi mata 8 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Berapa tiang yang ada, tiga atau dua ?

refleksi mata 9 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Bolehkah mencari empat orang dalam gambar ?

refleksi mata 10 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Bolehkah anda melihat kata “LIFT”? Atau hanya sebuah gambar kotak-kotak hitam tanpa makna ?

refleksi mata 13 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..

Temukanlah wajah-wajah dalam gambar ini:

Penjelasan: Ada sebelas wajah dalam gambar.
Orang normal akan menemui empat atau lima.
Jika mencari 8, bererti mempunyai tahap ketelitian lebih dari orang normal.
Jika mencari 9, tingkat ketelitian diatas rata-rata.
Jika mencari 10, sangat teliti.
Jika mencari 11, wow … luar biasa teliti !

refleksi mata 14 (Gambar) Bermain Dengan Ilusi Mata...Mari Cuba..



Kredit : Ohduniaku
♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Thursday, February 21, 2013

Global : Tanah Perkuburan Untuk Ketua Mafia


Assalamualaikum.  
Peaceee ! ^_~v

Moscow: Walaupun selepas mati, kumpulan penjenayah Russia tetap mahu mempamerkan diri mereka dengan menonjol dan memilih tanah perkuburan untuk melakukannya.
Di kawasan Tanah Perkuburan Shirokorechenskoye di bandar Yekaterinburg, waris si mati memilih batu marmar besar dan mahal untuk memberitahu siapa yang ditanam di situ.
Yekaterinburg dikenali sebagai bandar raya utama jenayah di Russia. Menurut media, sesetengah batu peringatan di situ dibina setinggi dua meter dan berharga sehingga RM100,000.

Setiap satu batu itu mempamerkan gambar si mati segak bergaya dengan pakaian mahal, atau sesetengahnya menggenggam penumbuk. Batu itu mengingatkan orang ramai kepada pelbagai aktiviti jenayah di Yekaterinburg dan ia pernah menjadi pangkalan kumpulan samseng Uralmash yang diuruskan dengan teratur. Pada era 1990-an, berlaku perang besar-besaran antara anggota kumpulan penjenayah itu, menyebabkan pelbagai kejadian ganas termasuk serangan bom dan mesingan.

Bloger Russia, Vladimir Markov, berkata apa yang ada di Yekaterinburg menunjukkan betapa uniknya Russia. “Kubur ini adalah simbol sisi gelap Russia moden yang dipenuhi amalan rasuah dan keganasan,” katanya. Melihat kepada gambar pada batu itu, katanya, ia jelas menunjukkan betapa besar ego penjenayah terbabit.


Foto
TANAH perkuburan Shirokorechenskoye menjadi tempat bersemadinya ramai penjenayah Russia.
“Walaupun mati, mereka mahu diberi penghormatan sama seperti ketika hidup,” katanya. - TS


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Gambar : G-Dragon Hiasi Majalah Vogue Edisi Mac 2013

Assalamualaikum.  
Peaceee ! ^_~v

Bagi edisi bulan Mac kali ini, majalah Vogue bakal menampilkan seorang penyanyi K-Pop terkenal iaitu G-Dragon.
Secara umumnya G-Dragon merupakan salah seorang ahli kumpulan K-Pop terkenal iaitu Big Bang dan kumpulan ini sememangnya cukup terkenal dengan lagu mereka ‘Fantastic Baby.’


tumblr_mifyfolpq41qb2yato2_1280

201303__-02

201303__-04

201303__-09

201303__-08

201303__-07

201303__-10



201303__-12

201303__-13

tumblr_mifyfolpq41qb2yato1_500


SUMBER : OHBULAN


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Sunday, February 17, 2013

[ Berita Antarabangsa ] Russia : Meteor Jatuh Di Kota Chelyabinsk, Lebih 400 Orang Cedera


Assalamualaikum.  
Peaceee ! ^_~v

Penduduk kota Chelyabinsk, Russia menjadi panik apabila serpihan meteor tiba-tiba jatuh di bandar itu pagi tadi (waktu Russia) yang mengakibatkan gegaran yang kuat sehingga menyebabkan tingkap beberapa buah bangunan pecah dan lebih 400 orang cedera.

proxy

Keadaan mengejut itu telah menyebabkan trafik di bandar Chelyabinsk tergendala apabila sebahagian tahi bintang yang jatuh terbakar di paras rendah atmosfera di bandar itu.
Menurut seorang penduduk Chelyabinsk, beliau sempat melihat cahaya terang di angkasa sebelum mendengar bunyi guruh yang sangat kuat, “Kami melihat seperti ledakan besar cahaya kemudian kami pergi keluar untuk melihat apa itu, dan kami mendengar guruh yang sangat kuat.”

1608352-meteor-yang-melintasi-kota-chelyabinks-620X310

Screen shot 2013-02-15 at 5.54.09 PM

“Pada pukul 9.20 pagi (waktu Rusia), sebuah objek dilihat di atas Chelyabinsk di mana ia terbang dengan kelajuan yang tinggi dan meninggalkan kepulan asap di belakangnya. Dalam masa dua minit, terdapat dua letupan,” kata pegawai kecemasan, Yuri Burenko dalam satu kenyataan. Tambah beliau lagi, komunikasi mudah alih sudah pun dihentikan buat sementara waktu.
Berdasarkan laporan, meteor itu jatuh kurang dari satu hari sebelum asteroid 2.012 DA14 melintas dalam jarak yang cukup dekat dengan bumi sekitar 28.000 kilometer. Buat masa ini, kaitan antara dua asteroid itu masih belum diketahui.
Walau bagaimanapun, pihak European Space Agency (ESA) menerusi laman sosial Twitter ESA mengumumkan bahawa dua kejadian itu tidak ada kaitannya.

Screen shot 2013-02-15 at 6.10.16 PM



SUMBER : WANISTA


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Tarian ‘Harlem Shake’ Jadi Fenomena Selepas ‘Gangnam Style’ Di YouTube

Assalamualaikum.  
Peaceee ! ^_~v

Screen Shot 2013-02-14 at 2.52.44 PM

Siapa yang tidak pernah dengar mengenai tarian dari korea iaitu Gangnam Style yang menjadi fenomena di seluruh dunia? Tarian kuda itu dicipta oleh penyanyi pop korea termasyhur iaitu PSY yang video Youtubenya bertajuk ‘Gangnam Style’ telahpun mencapai lebih dari 1 bilion view. Baru-baru ini satu tarian baru iaitu ‘Harlem Shake’ telah menjadi fenomena di laman YouTube dan banyak video tarian Harlem Shake telah dimuat turun dengan pelbagai versi.

Apa tu tarian Harlem Shakes?

harlemshake

Tarian ini merupakan tarian gerak bebas dimana anda hanya perlu menggoyangkan bahu,pinggang dan tangan anda dengan pantas. Kalau nak diikutkan sejarah terciptanya tarian Harlem Shake ini, ianya merupakan satu tarian dari tahun 80an di kawasan bernama Harlem di New York dan digunakan dalam video muzik. Pada tahun 2011, nama Harlem Shake ini digunakan sebagai tajuk lagu muzik eletronik yang dihasilkan oleh Baauer dan pada tahun 2013, lagu itu menjadi lagu tema video popular tarian Harlem Shake.
Video viral pertama tarian ini telah dimuat naik pada 30 Januari 2013 dimana sekumpulan lelaki memakai topeng dan baju latex menari tarian Harlem Shake. Sehingga kini terdapat banyak video tarian Harlem Shake telah dimuat naik dengan lebih 44 juta view di YouTube.

Tarian Harlem Shake ini dimulakan oleh seorang penari dan kemudian diikuti oleh penari-penari lain yang menari dengan gaya yang sama dan video biasanya dimuat naik selama 30 saat.

Jom tengok beberapa versi video tarian Harlem Shake yang telah menarik perhatian ramai. 









SUMBER : WANISTA


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Wednesday, February 13, 2013

(Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik

Assalamualaikum . 
Peaceee ! ^_~v


article 0 13C774FE000005DC 725 964x734 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...
Strategi pemasaran oleh McDonal mengagumkan kerana mereka sanggup bermodal besar untuk mengangut keuntung pada temasyar sukan olimpik kali ini. Makanan segera atau fast food pastinya akan menjadi pilihan pada pengunjung dan juga atlet yang mengambil bahagian.

article 0 13C76BA5000005DC 387 964x639 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...
Kentang goreng, burger dan air pastinya yang menjadi tumpuan dan sudah tentunya kaunter untuk mengambil pesanan banyak disediakan. Keluasan dan jumlah tempat duduk yang banyak juga menjadi faktor ianya menjadi tumpuan dan pastinya juga ramai yang ingin datang dan melihat sendiri McDonal terbesar di dunia.

article 0 13C783C2000005DC 900 964x641 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...

Ciri pembinaan dan keadaan
  • Restoran dua tingkat
  • Mampu menampung 1,200 pelanggan sejam
  • Bangunan 3,000 kaki persegi
  • Bersebelahan dengan Stadium Olimpik, adalah lebih besar daripada semasa terbesar McDonald, di Moscow.
  • Ia adalah salah satu daripada empat cawangan di taman, termasuk dua dibuka kepada orang ramai, satu untuk atlet dan pegawai di Kampung Olimpik dan satu di pusat media.

article 0 13C783E4000005DC 559 964x635 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...
Restoran akan menjadi kedai pertamanya McDonald  dan 75 peratus bangunan dan kelengkapan akan dikitar semula atau digunakan semula.

article 0 13C7832E000005DC 725 964x642 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...

article 0 13C77139000005DC 982 964x638 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...

article 0 13C77418000005DC 341 964x591 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...

article 0 13C78211000005DC 758 964x634 (Gambar) McDonald Bina Restoran Terbesar Dunia Di London Sempena Olimpik...


Seriusss.. Memang besar gila. ! *_*

SUMBER : Ohduniaku 

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Tuesday, February 12, 2013

Global : Tendang Musang Selamat Anak

Assalamualaikum . 
Peacee ! ^_~v

Foto

London: Seorang ibu terpaksa berdepan detik amat mencemaskan apabila bayinya dibaham seekor musang malam kelmarin.
Ibu mangsa, Hayley Cawley, berkata selepas membaham anaknya, haiwan liar itu cuba menggoyang-goyang dan menggonggong bayi berkenaan.
Kata Cawley, 28, banyak darah keluar akibat kecederaan dialami anaknya, Denny. “Musang itu membaham muka Denny dan menariknya keluar dari katil bayi sebelum cuba melarikan diri keluar rumah,” katanya.
Tindakan nekad Cawley berjaya menyelamatkan nyawa Denny.
Kata Cawley, dia menendang musang itu sekuat hati ketika haiwan berkenaan menggonggong Denny melalui pintu rumah. Akibat tindakan itu, katanya, musang berkenaan melepaskan gigitannya dan Denny dapat diselamatkan. Sementara itu, doktor mengesahkan bayi lelaki terbabit kini semakin pulih selepas menjalani pembedahan empat jam untuk merawat mukanya.
Doktor juga berjaya menyambung semula satu daripada jari Denny yang putus digigit musang itu. Kata Cawley, ketika membawa Denny ke hospital dari rumahnya di Bromley di tenggara London, dia dan pasangannya, Paul Dolan, mempersiapkan fikirannya jika bayi terbabit gagal diselamatkan. Sementara itu, kakak Dolan, Lorraine Murphy, berkata tindakan pantas Cawley berjaya menyelamatkan nyawa Denny.

Foto
Foto
KECEDERAAN Denny mungkin lebih serius jika ibunya lambat bertindak.
Katanya, menendang badan musang itu adalah tindakan tepat bagi menyelamatkan Denny. Menurut Lorraine, 42, Denny diserang ketika dia ditinggalkan sendirian dalam katil bayi di ruang tamu rumah berkenaan. Katanya, Cawley hanya naik ke tingkat atas rumah berkenaan seketika apabila haiwan liar itu memasuki rumah itu. “Ketika ini Denny masih trauma, manakala Dolan belum mahu ditemubual,” katanya. Lorraine berkata, selepas pembedahan, doktor menjangkakan peluang Denny mampu menggunakan tangannya secara normal adalah 70 peratus. Katanya, dia membuat beberapa aduan kepada pihak berkuasa tempatan mengenai kerosakan bahagian belakang rumah mereka.

Kerosakan itu, kata Lorraine, menyebabkan haiwan liar berkenaan dapat menyelinap masuk. “Sehingga kini pihak terbabit belum membaiki kerosakan itu,” katanya. - The Sun

SUMBER : Hmetro


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Monday, February 11, 2013

HOT TIP : BUKTI CINTAKAN ALLAH

Assalamualaikum. 
Peacee ! ^_~v



♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

HOT TIP : SUKA DAN SYUKUR DENGAN NIKMAT DARIPADA AL-QURAN

Assalamualaikum. 
Peacee ! ^_~v



♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

HOT TIP : 10 PERKARA YANG SERING DIBAZIRKAN

Assalamualaikum . 
Peacee ! ^_~v



♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Thursday, February 7, 2013

Big Bang Lancarkan Promosi “Best Music Video Collection 2006-2012″

Assalamualaikum .
Peaceee ! ^_~v

Big Bang

Kumpulan K-Pop terkenal, Big Bang telah melancarkan satu klip video bagi mempromosikan koleksi lagu-lagu terbaik mereka sepanjang tahun 2006 dan 2012 semalam.
Koleksi lagu-lagu tersebut akan dibuat dalam edisi Korea dan akan mula dilancarkan pada 13 Februari ini. Selain koleksi video muzik rasmi, Big Bang turut menyelitkan beberapa item lain di dalam koleksi tersebut seperti siaran ahli solo, dua keping cakera padat, buku serta poster yang berkaitan dengan diri mereka,
Koleksi ”Best Music Video Collection 2006-2012″ ini boleh dibeli menerusi eBay Store di http://stores.ebay.com/ygentertainment atau http://www.ygeshop.com.
Dalam pada itu dua ahli kumpulan mereka iaitu Daesung dan G-Dragon difahamkan akan tampil dengan video muzik solo mereka yang akan bertemu peminat pada bulan Mac akan datang.
Berikut merupakan video klip promosi yang telah Big Bang lancarkan semalam dan diikuti dengna video klip ‘Fantastic Baby’ yang merupakan salah satu koleksi terbaik kumpulan ini.
Nak shopping kat website atas tu. Beli varsity Big Bag.. Hehe :D

♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

Friday, February 1, 2013

iNotePad Yang Comel

Assalamualaikum . ❤ 
Peacee ! ^_~v

Macam ini punya barang pun hado eyh ? . Memang betul-betul iNotePad la. Hehehe~





Comel kan ? Sekarang ni semua bentuk iPad je. Aku pergi kedai buku nak beli buju rujukan tadi cover siap buat macam iPad bagai. Yang macam Android pun hado.. Macam-macam . Nak tarik perhatian student supaya rajin studylah tu.. Muehehehe.. ~


♥ TERIMA KASIH DAUN KELADI, KALAU BOLEH KOMENLAH SEKALI ♥

GUABLOG.COM ♥ OHBELOG.COM